17 november 2010

Renoveringsstatus 17.40

What can I say? Hur många här gissar på att hantverkarna var i mitt hus 16.00? 16.10? 16.20? 16.30?
Alla som gissade på NEJ gissade rätt! När klockan var half fem ringde jag till bossen som satt i bilen utanför mitt hus och väntade på rörmokaren!!!! Då kom bitchen fram fort som bara den och jag började hojta om att väggen måste tas ner innan rörmokaren kommer och jag tänker inte acceptera att ha folk här hela natten! Det tog typ 10 min och så kom bossen in för att se vad som skulle göras och menade att det kunde han göra själv... Men han fick hjälp och de meckade lite där uppe medan jag utfodrade mig själv och snälla L som blivit förvarnad att jag kunde bli ett argt monster ikväll - men inte på henne utan på snickarna!

Snickarna åkte och efter en halvtimme kom rörmokaren - som snabbt konstaterade att de fortfarande inte tagit bort tillräckligt av väggen för att han skulle komma åt det han behövde... Så, snickarbossen tillbaka igen och nu sågar han där uppe med något monsterverktyg medan rörmokaren har åkt för att hämta något. Effektivitet? Finns det begreppet i hantverkarvärlden?!? Förlåt alla ni hantverkare som nu håller tider och gör ett bra jobb, men jag tvivlar på att någon sådan läser just min lilla blogg... Nu går all min frustration ut över hela hantverksyrket, så ta det med en nypa salt.

Nu är klockan alltså 17.40 och snickaren sågar, rörmokaren är borta och jag har ingen aning om hur den här kvällen kommer att utveckla sig. Visst är det spännande jämt? Kan man sjukskriva sig för utmattning efter renoveringshelvete? Hade det inte varit för att min ena kollega blir själv på jobbet imorgon så hade jag fasen gjort det. Och jag tror inte att min chef (läs: bortresta man) hade protesterat!

1 kommentar:

  1. Er renoveringshistoria befäster bara alla mina fördomar för hantverkare. Usch. Fy fan. Vi har en treårsplan för ett nytt badrum och jag vill helst bara slippa. Skulle behöva en besiktning bara som sa att allt är i bra skick och inget måste göras, då skulle jag snabbt förlänga planen till tio år.

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)