01 december 2010

Att tänka på andra

Nu har de små liven där ute i trollhasseln fått påfyllning av lite gott. Igår såg jag Ninni kanin igen där hon satt och smaskade på lite stelfrusten sallad och äppel. Jag öppnade fönstret för att fylla på med lite ny sallad och då sprang hon så klart iväg. Men hon kom snabbt tillbaka igen. Hon har nog insett att det är okej här. Så länge D inte är ute iaf...

Det är nog lite pensio-varning över mig, för jag tycker att det är ganska mysigt att sitta vid köksbordet och se på alla söta små fåglar där ute i trädet. Kommer det stora feta skator däremot.. No no! Känner mig lite som min mormor som matade fåglarna från sin trappa och en liten fågel blev så tam att den kom in i köket och kollade om hon inte hade något gott om hon inte var snabb nog :-D

På tal om Ninni kanin, nu sitter hon utanför fönstret igen och smaskar på ett äpple. Hon (eller han kanske) kraffsar med sina små klor för att få upp äppelkött från det frusna äpplet. Undrar om grannarna är lika glada övet detta som jag? Det ligger en del kaninlortar på både vår och deras sida nu...


3 kommentarer:

 1. Jag matar också fåglarna och får dåligt samvete om det är tom hos dem. som nu. Måste komma ihåg att köpa fågelmat. Tycker så himla synd om dem :-( och andra djur som får kämpa så nu & tvingas vara ute i kylan. Visst är det lite tantvarning men skit samma. Visar bara att man har ett stort mått av empati, med djur likväl som människor :-)

  Önskar jag också hade en kanin att titta på inte "bara" fåglarna

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket!

  det e faktist rogivande att sitta och titta på fåglarna =)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt att mata fåglar!

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)