23 december 2010

Lilljul

Lilljul. Med snö som faller. Och vitt, vitt, vitt på marken, husen, träden - överallt! Jag vet att det ställer till mycket problem för många, men jag gillar det. Jag uppskattar att vi får ha en riktig vinter med mycket snö. Doggen D uppskattar dock inte alls minusgraderna lika mycket och står inte direkt och hänger vid ytterdörren...

L vaknade vid 2-tiden inatt och kom in. Sedan har hon korvat omkring och snurrat och haft sig i sängen så jag trodde aldrig att jag skulle kunna vara utsövd på morgonen. Men det känns bra. J är på jobbet några timmar även idag och L och jag ska mest göra lite småärenden, lite sista blommor som ska inköpas och kanske lite mer julklappspapper. Och fågelfrö! Fast L har valt att ta en lååång sovmorgon och har ännu inte vaknat. Så jag har hunnit kolla tomtedräkten och slå in en julklapp här nu på morgonkvisten innan fröken nyfiken joinat mig.

Vi har en liten tradition på lilljul och det är att äta lutfisk hos min farmor. Eller, jag äter inte lutfisk, jag äter köttbullar och senapssås :-) Det låter visst lite märkligt och jag vet inte om jag skulle tycka att det var så gott med någon annans köttbullar än just min farmors, men det är riktigt smarrigt! Annars har vi nog inte så mycket på agendan ikväll, mer än att hjälpa tomten med de sista inslagningarna av paket. Och ihopskruvning av ett visst platt paket när en viss fröken somnat ;-)

Jag hoppas alla får en riktigt härlig lilljul utan stress och trafiktrassel!!

2 kommentarer:

  1. God Jul! :) Visst ska det bli mysigt!? Kram

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också snön. Fast det ställer till med krångel. Underbart med vit jul! Men om två veckor kan det gärna bli april =). Ha en underbar jul!!

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)