21 februari 2011

Skum BM

Idag var jag hos BM, fast inte min vanliga som hade semester. Tyvärr var den här andra inte alls lika trevlig och bra. Jag har under helgen fått fotbollsfötter, dvs svullna klumpar som är ömma och nästan blå på sina ställen där de är som mest ömma. Jag har också den senaste veckan fått väldigt mycket klåda under föttern och i händerna, främst om nätterna. Jag tog upp detta med denna BM och hon kollade inte ens på mina fötter, förutom när jag själv drog ner strumporna och tvingade henne att titta. Då tyckte hon att det är pga att jag är så långt gången i graviditeten och inte så mycket mer att göra än att ha fötterna högt, kanske stödstrumpor och så kom hon med det mycket underliga tipset att jag skulle klippa sönder muddarna på mina strumpor. Hur tänkte hon då liksom? På alla mina strumpor? Eller tänkte hon att jag skulle använda samma strumpor varje dag? Kändes mycket konstigt iaf.

Imorgon ska jag till provtagningen för att kolla så att det inte är något med gallan/levern, men det provsvaret får man tydligen inte förrän om en vecka och på tisdag ska jag träffa en läkare för att gå igenom provsvaren. Jag vet inte, jag blev bara väldigt förvirrad över det här BM-besöket. Hon bokade också in en ny tid för vanligt BM-besök nästa vecka, då min ordinarie fortf är på semester. Hon kollade länge för att hitta en tid och sa till slut att det fanns en mycket tråkig tid, kl 8 på morgonen och att den ville jag säkert inte ha. Jo, varför inte liksom? Är det förutsatt att alla slutar jobba innan förlossningen? Och att alla kan ha sovmorgon? Jag har ju ändå en femåring här som ska till dagis, oavsett om jag sovit dåligt på natten eller ej..

Fast visst borde jag kanske vara hemma från jobbet lite mer nu när det är så tungt.. Men det är ju svååårt...Med L jobbade jag fredagen och på lördagen satte det igång, fast då trodde jag ju att jag skulle gå hemma ett antal veckor till innan hon ville komma ut :-)

2 kommentarer:

Pernilla sa...

När du skrev så som du gjorde märkte jag hur dumt det lät.
Vi har fått köpa lite nytt för att reparera saker vår hyresgäst gjort sönder i huset. Trist men jag tror vi får tillbaka det vid försälningen.

Vad surt att det finns personer som inte passar för sina jobb. Dåligt svar du fick. Hoppas det "bara" är massa vätska som samlats i dina fötter.

Blir inte så mycket internet för mig nu.

Linda sa...

Tråkigt med barnmorskan, vissa människor passar verkligen inte för sitt arbete:(
Men bra att du får kolla upp klådan iaf, hoppas det inte är något bara.
Nu blir det BB här:)
Kramar