15 april 2011

Förkylning och nya mått

Någon bra nattsömn blev det verkligen inte natten till igår.. Lillebror var så täppt i näsan och varje andetsg lät helt fruktansvärt. Vi satt upp större delen av natten och jag försökte suga ut så mycket snor som möjligt med Näs-Frida och en annan näs-sug-mojäng. När klockan var fyra på natten/morgonen frågade jag mig högt vad jag skulle ta mig till. Fick inget bra svar dock..

Ringde sjukvårdsrådgivningen på morgonen och de tyckte att jag skulle åka till akuten eftersom han var så liten och hade en storasyster, med tanke på smittrisk för RS-virus osv. Jag var själv lite oroad eftersom L hade svår infektionsutöst astma när hon var yngre. Sagt och gjort, lämnde L på dagis och åkte till akuten. Fick sitta i över 1,5 timme och vänta på en läkare, trots att en sköterska redan gjort bedömningen att det inte var andningen som var problemet utan näsan, vilket jag själv också trodde. Så, kontentan av en förmiddag på barnakuten var att lillebror var/är förkyld och behövde nässpray och koksaltlösning. Vilket han iofs redan fått under natten. Men, hur som helst, så var det ganska skönt att få det bekräftat, speciellt eftersom jag var ensam med båda barnen.

Inatt har det varit lite bättre, men gick och la mig vid 21 igår också. Det känns som om jag aldrig hinner läsa några bloggar längre och högen med tidningar bara växer och växer. Just tidningshögen hoppas jag kunna börja beta av när man kan sitta lite mer ute i solen. J kom för en stund sedan hem från Hongkong och tanken är att han ska ta hem utemöblerna idag från "förrådet" på jobbet. Så ikväll blir det grillat :-)

Lillebror och jag har varit på BVC och det är ju inte konstigt att jag börjar tycka att byxorna är lite korta i benen för honom. 57,5 cm är han nu, vår lilla kille! Och 5210 g väger han så mat finns det iaf ;-) Och nu är det dags att plocka fram 62-kläderna istället - och det finns det gott om för de flesta presenter har varit just i storlek 62.

På tal om presenter så är L ganska spänd på att pappa skulle komma hem idag. För han har lovat henne en present om hon har varit duktig medan han har varit borta :-)

2 kommentarer:

 1. Åh, det är lite jobbigt när dom små är sjuka.. dels vill man ju såklart att dom ska bli frisk och sen vill man ju få sova själv.

  Skönt att Johan kommer hem idag. Hoppas att du får lite vila, kanske du oxå får en liten present ;)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jobbigt med sjuka barn och hemma själv men skönt att få det kollat, jag menar RS är inget att leka med om det skulle vara det.

  Stora killen ni har fått, alltid roligt att ta fram en ny storlek med kläder.

  Hur går det med skoletandet?

  Kramar

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)