16 maj 2011

Ångest

Jag har kommit fram till att jag har ångest. Kladdkakeångest. Och då inte den ångesten man skulle kunna tro, utan jag har allvarliga problem med själva konsistensen på kakan. Den MÅSTE vara kladdig! Det har hänt att jag har slängt en kaka som blivit för "torr" och börjat om...

Problemet är att varje gång jag bakar kladdkaka så ställer jag ugnen på ca 12 minuter för att inte riskera att den blir för gräddad.När jag sedan kollar kakan så är den oftast nästan helt flytande efter 12 min och jag tänker att den får stå ett par minuter till. Ett par minuter senare tar jag ut kakan är är då helt säker på att den blivit för torr.. Ahh! Varför kan jag inte bara ta ut den direkt? Inte för att den blir för torr efter de där extra två minuterna, men det hade säkert inte gjort något om jag tagit ut den direkt. Eller iaf efter en minut.

Ja, men ni märker väl vilka bekymmer jag har? Lördagens kladdkakor med Marabou Schweizernöt blev väl omtyckt på middagen och kommer med stor sannolikhet att göras igen. Smälte bara chokladen i vattenbad och smetade ut på kakan när den var färdiggräddad. Lätt som en plätt!

6 kommentarer:

 1. Ett litet tips
  http://www.charmkatti.se/archives/281

  Du får INTE använda varmluft, det gör kakan torrare än vad du hade tänkt.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack, Katti, jag tänker alltid på det sedan du skrev det i din blogg :-)

  SvaraRadera
 3. Så bra, då är vi överens ;-)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du hittade lite tips inne hos mig! Tack för kommentaren!
  Och ja... man ska ta ut kladdkakan fast den ser ut att flyta runt. Efter en natt i kylen är den perfekt tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Åh så gott det ser ut då!

  SvaraRadera
 6. Nam nam!! Kladdigt ska det vara!
  Kram

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)