29 oktober 2011

Choklad


Gjorde en choklad- & hallonmousse till dessert igår. Den innehöll hallon och 70%-ig choklad och endast 1 msk honoung som sötning. Jag var lite osäker på hur den skulle bli, för receptet var lite luddigt. Receptet var till 4 port och jag hade tänkt dubbla det eftersom vi var 10 pers, men med tanke på luddigheten och osäkerheten så gjorde jag först bara en sats för att se hur det blev. Och det räckte absolut till 10 pers! Det var en mäktig chokladsmak och jag förstår inte riktigt hur man skulle kunna äta en större portion - och då älskar jag ändå choklad!!

Men jag kommer lätt att göra den fler gånger!
Och kryss i taket att jag bjöd på något som jag inte provlagat en gång innan! Vuxenpoäng till mig kanske?

Uppdaterar med receptet eftersom det efterfrågats :-)

Chokladmousse med hackad mörk choklad och hallon
4 port (???)

3 ägg
200 g hallon
1 msk honung
150 g mörk choklad att smälta (70%)
4 msk vispgrädde
50 g mörk choklad att hacka
100 g hallon

vispgrädde till servering

Separera äggulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda äggulorna med hallon och honung i en separat bunke (jag använde vispen till stavmixern för att hallonen skulle finfördelas).
Hacka och smält den mörka chokladen över vattenbad (jag körde micron och det blev finfint).
Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan in i äggvitorna med en slickepott. Blanda till sist in vispgrädde.

Varva chokladsmeten med hackad choklad (detta uteslöt jag) i glas eller skålar. Låt stå kallt minst 2 timmar och servera med vispgrädde och hallon (jag strödde mörk choklad på istället för att blanda i).

Mums!

2 kommentarer:

  1. mums.. kanske kan du bjuda på receptet ? :) i löööve choklad..

    SvaraRadera
  2. Säger samma. Lät riktigt gott och skulle önska receptet. Älskar mörk choklad och hallon.

    Lät som en mysig kväll. Duktig tjej som hjälpte dig plocka undan.

    Kram

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)