30 oktober 2011

Skådis?

Att min prinsessa kommer att bli något inom underhållningsbranschen skulle inte förvåna mig, för hon håller på dagarna i ända att underhålla och sjunga och jag ska "presentera mig in" (ja, henne alltså!) i tid och otid.

För några år sedan när vi var i Grekland, eller när vi kom hem från Grekland, började hon plötsligt prata "icke Skånska" emellanåt. Ganska ofta, men inte alltid och inte bara när hon lekte. Många frågar varför hon gör det eller hur det kommer sig, och vi brukar skoja och säga att det är Bolibopadialekt.

J har lärt henne att säga ett par fraser på göteborgska också, inte för att han kan direkt, men sånt där som alla kan liksom :-) Och för någon dag sedan hörde jag hur L pratade med göteborgsk dialekt. Och idag svarade hon mig så på något och jag undrade vem som pratade så. Ingen, det är bara min röst, fick jag till svar. Hmm.. undrar om det är en liten skådis jag har här hemma?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)