16 november 2011

Dagens dilemma

Igår på dagis fick jag veta att hela avdelningen är hembjudna till en kille på kalas idag. Det har hänt en gång tidigare och då visste vi inget förrän i efterhand, när de redan varit där. Väldigt ambitiöst och generöst att bjuda hem en hel avdelning, 23 barn, på lunch och fika i sitt hem!

Och då dilemmat, ska man ha med sig en present? Frågade på dagis och de sa spontant nej, men var ändå lite tveksamma. De menade att det ju är de som dagisavdelning som är bjudna och dagis har redan firat pojken på sin födelsedag. Jag tycker egentligen att man borde ha med sig en liten present, men samtidigt blir det ju jättekonstigt om någon har med sig och någon inte... Jag tror verkligen inte att de bjuder hem för att få presenter, för det är killen som lämnar leksaker på dagis för att han har för mycket hemma.... Men för att visa sin tacksamhet så tycker jag att man kanske skulle ha med något... Svårt! Eftersom vi inhte hade så mycket tid heller så fick det bli en medelväg. L har med sig en teckning som hon har gjort till killen och ett armband i blått som hon slängde ihop lite snabbt. Nu är det inte mycket att göra åt det, även om jag skulle vilja ha vetat detta någon dag innan så att vi hade kunnat fixa något annat.

Idag blir det en shoppingtur för mig och R eftersom han knappt har några långärmade tröjor/bodys. Och jag skulle verkligen behöva både jacka och skor, men det får bli prio två. I vanlig ordning.

4 kommentarer:

 1. Hej fina

  Nej jag tycker inte det... det kan dom ju inte begära...

  PUSS

  SvaraRadera
 2. Hej

  Oj, jag tycker det räcker gott med att ha hem alla när det är kalas :)
  Det tär nog på mina öron.

  Appen som jag skrev om heter PicFrame och låter dig göra collage av dina bilder. Jättekul!

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag ska ut på shopping med min minsta... haha... han blir ju 15 och behöver chinos och en skjorta. Suck! Vi kommer att vara ovänner innan vi kommer hem skulle jag tro. Han HATAR gå i affärer.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Så roligt att dom bjuder hem alla barnen, men jobbigt:)
  Har hört andra vars dagisavdelningar blivit bjuda så och där har dom inte haft med sig någon present. Men en teckning och armband låter ju jättebra.
  Kramkram

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)