14 april 2012

Kompis på nära håll


Bortsett från en liten regnskur har vi haft riktigt fint väder idag! Härligt!

Tidigare när vi var ute och cyklade/gick så träffade L en tjej som hon började prata med. Det visade sig att tjejen flyttat in i vårt område. Och vid närmare beskrivning kom vi fram till att våra nya grannar visst har barn! Iaf som bor hos dem varannan vecka! Och som är 1,5 år äldre än L.

Jag fick äntligen tillfälle att hälsa våra nya grannar välkomna och de verkade jättetrevliga. Inte som de som senast flyttade in bredvid oss... Som vi knappt har sett och som knappt sa bu eller bä när vi gick in med en liten välkomstblomma. Fast de har visst separerat nu, inte för att vi märker någon skillnad för vi ser fortfarande ingen, trots att det är huset precis bredvid vårt.

Våra nya grannar verkade dock också tycka att det var toppen med en granntjej så imorgon blir det nog playdate för L. Jag gillar verkligen området där vi bor, men saknar det här med jämnåriga barn precis i närheten. Området är lite äldre och det märks att det genomförs ett generationsskifte, men vi har inga barn i den direkta närheten i L:s ålder. Inte som vi vet om iaf , det kanske uppdagas fler när hon börjar skolan till hösten.

Jag saknar att L bara kan springa över till någon en stund och leka, eller att någon kommer hit nån timme  en vardag efter dagis. Att man inte ska behöva planera lekandet varje gång, utan att det kan bli lite mer spontant.

Men som sagt, nu hoppas jag att det blir en riktigt bra playdate imorgon och att L får en ny kompis :-)

6 kommentarer:

 1. En liten hälsning till min underbara fru som är själv aldeles för mycket med våra underbara barn. Jag älskar dig och tack för att du finns. / J HK

  SvaraRadera
 2. Tack älskling!
  Tillsammans är vi OSLAGBARA!

  SvaraRadera
 3. så herligt med trevliga nye granner specielt om de har barn på samme alder. vi bor också i en liten by utan så mange barn, så man får kjöre mycket ibland.
  trevlig kväll

  SvaraRadera
 4. Godmorgon hjärtat! Åh då håller jag tummarna för att det blir en bra playdate idag så att L får en vän på lite närmre håll. På vår gata är det ibland 8 barn i ganska nära ålder som leker tillsammans, det är så skönt att de har kompiar nära tycker jag. Önskar er en fin söndag finaste! KRAM!

  SvaraRadera
 5. javisst är det bra med nära lekkompisar.. precis som du skriver då dom bara kan springa över för en liten stund och leka.. :) vi har ju stinas kompis T dörr i dörr med oss, perfekt. :)

  SvaraRadera
 6. Så roligt med nya och trevliga grannar, det är verkligen guld värt att ha kompisar till barnen nära, det hade vi i vårt förra hus och det var toppen, här har vi det inte och det är jättetråkigt för barnen:(
  Kramar

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)