13 juli 2012

Förvirrat, förtvivlat & förberedd

Kvällens middag blev inställd eftersom R fortsatte att producera blöjor med rinnande innehåll och en timme innan middagsgästerna skulle komma så la han en kaskadkräk..

Det har som tur var inte kommit mer kräk, men ett par blöjor till. Och den lille rackaren vägrar att ta majsvälling...Han fick dock i sig lite kokta makaroner med smör och två smörgåsrån med bregott här i kväll, och så lite vatten.


Eftersom maten ändå var inhandlad och otestad innan så passade vi på att testa den. Jag var dock überförvirrad och fattade inte varför jag inte hade skrivit upp alla ingredienser till squashröran när J hade handlat... Han fick komplettera när han hyrde film.. och då kom jag på att jag stod och gjorde fel squashröra!! Ha ha, snacka om superförvirrad! Så, det blev två olika squashgeggor istället för en! Kan tänka mig att göra båda igen, fast främst den jag hittade hos Åse:

Zucchinisallad med bearnaise
4 port

1 stor skalad zucchini 
1 purjolök 
1,5 dl bearnaise 
1 dl creme fraiche 
1-2 msk färsk, finhackad dragon 
salt, svartpeppar
Skär zucchini i små kuber, strimla purjon. Fräs i kokosolja eller i smör på medelstark värme, salta och peppra lite, låt det mjukna något och ställ sedan åt sidan så grönsakena får kallna, häll bort ev vätska.
Blanda bearnaise med creme fraiche och kryddor och blanda sedan med zucchinifräset. Smaka av med salt och peppar.


Efterrätten kommer också från Åse. Den passade hela familjen och kommer lätt att göras igen.

Jordgubbscheesecake i glas
5-6 portioner
Mandelcrunch:100 gr smör3 dl mandelmjölev 1-2 msk sötning
300 gram philadelphiaost3 dl grekisk yoghurt 10%3 msk sukrin+ eller valfri sötning (valfritt att utesluta också). Använder man riktigt socker är det 1 dl.1 dl frysta halvtinade jordgubbar
Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.
Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet. (Jag mixade först de halvfrusna jordgubbarna så att de skulle bli ganska släta.)
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!


Nu är den krasslige lille killen nattad och jag har också förberett mig för natten, även om klockan inte ens är åtta ännu. Jag är dock förberedd på att det ska bli en jobbig natt...

1 kommentar:

  1. Nej vad trist med R:s mage :(
    Hoppas att natten har gått bra & han mår bra nu igen!
    Trevlig helg.

    kram kram

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)