18 november 2012

Pulled pork






Ikväll testade vi en ny maträtt. Pulled pork, dvs fläskkarré i bit som varit i ugnen 4,5 timmar och som man liksom drar sönder med hjälp av en gaffel. Serverades med LCHF-hamburgerbröd (och vanliga hamburgerbröd), gurka, avokado, majs, creme fraiche, löken och barbecuesåsen från grytan. Vill man vara riktigt strikt med kolhydraterna så kan man ju göra sin egen sås, men jag köpte faktiskt en färdig denna gången. Nästa gång kommer jag också att salta och krydda köttet lite mer.

Pulled Pork

ca 1,5 kg benfri fläskkarré i bit
salt, peppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbecuesås med röksmak

Sätt ugnen på 125°C.
Krydda köttet runt om med salt ochpeppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så att det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4-5 timmar tills det är riktigt mört.

Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så att det faller i sär och blandas med såsen. Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.


Detta kommer vi definitivt göra fler gånger. Det gäller bara att man sätter in köttet i ugnen i god tid innan middagen!

1 kommentar:

  1. En vän till mig har pratat om att bjuda oss på detta... låter intressant =)

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)