07 april 2013

Tillsammans runt grytan

Hemma med familjen igen. Hann med en kort visit med dem på Solsidan innan vi styrde hemåt. Skönt att få tvätta undan och handla lite innan den nya veckan drar igång.

Jag har en massa bilder att gå igenom från helgen, så mer ingående om tjejhelgen och föreläsningen av Reborn Lifestyle kommer imorgon.


J och jag hade kommit överens om att käka plockmat ikväll, men L önskade fondue (?!?) och när hon kom med ett sådant förslag kunde vi inte neka henne det. Så fondue blev det!

Själva buljongen brukar jag göra på köttbuljong, vatten, rödvin, kinesisk soja, lagerblad, morötter, lök och vitlök.

Denna gången förkokade jag lite broccoli i en skvätt buljong så att man bara kunde doppa broccolin i fonduegrytan sedan. Tyckte att det var bra och kommer lätt att göra så även nästa gång. Serverade även snabbt stekt sparris och schalottenlök vid sidan om liksom stekt halloumi plus tillbehör som squash, paprika, hela konserverade champinjoner och en "ny" sås gjorde på knaperstekt bacon och gräddfil (supergott!). Och  idag blev det kyckling och lövbiff.

Den enda som inte verkade uppskatta fondue var R. Och vi andra uppskattade inte allt hans bus..  Men det är mysigt att hela lilla familjen är samlad igen :-)

5 kommentarer:

  1. Det är ju såå gott med fondue!! :-)

    Ha en fortsatt skön kväll!

    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag håller med R i den frågan HaHa!!
    Fondue är inte min starka sida, fast jag får offra mig då & då.

    kram kram

    SvaraRadera
  3. Fondue är så gott men har nog inte ätit det på 15 år eller något sånt =)
    Sås på bacon och creme fraiche brukar jag göra och så gott det blir!
    Hoppas vi ses snart! Kramar

    SvaraRadera
  4. Mysigt och gott! Kul med tjejhelg :). Kram

    SvaraRadera
  5. Men åh så gott med fondue! Snacka om nostalgi! Det var många år sen jag åt det! Hoppas du har haft en fin dag vännen! KRAM

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)