08 september 2013

Effektiv helg

Vissa dagar är jag mer effektiv än andra. Den här helgen har varit så. Igår putsade jag alla fönster, vilket var otroligt välbehövligt måste jag erkänna... och städade ur kylen. Idag planterade jag lite nytt i utekrukorna, passade på att snabbt dammsuga ur bilen när barnen höll på att fylla krukorna med jord och det tog sin lilla tid... och rensade sedan ur R:s garderob. Efter att jag varit på bio med L och hennes kompis och förberett pulled pork.


Det är lite så, när jag väl börjar röja någonstans så ser jag bara mer och mer ställen som jag vill ta tag i. Tyvärr finns inte tiden till alla ställen, men det känns ändå bra att ha börjat någonstans. Den här veckan lär det inte bli mycket gjort på hemmaplan för det är aktiviteter varje kväll, möten, sim och dans. Och maken bortrest.. Kan man klona sig? Läste just en bok av Cecilia Ahern, Gåvan, som handlade lite om det där, att hinna med så mycket som möjligt.

Ser ju ut som om jag inte har några grönsaker i brödet, men jo då, de finns där under :-)

Lite komiskt med vår pulled pork idag. L har bett om det vid flera tillfällen, men det har liksom varit en vardag och helt omöjligt att rodda till middag samma dag. Så bestämde jag mig för att den här helgen passade det bra. Började direkt vid frukost och fick in köttet i ugnen på låg temp. När vi sedan skulle äta under den sena eftermiddagen hörde vi hur L förklarade för sin lillebror att det var sånt gott kött som man åt på en pinne. Ehh? Frågade henne vad hon menade och kom fram till att hon menade fondue. Hon hade inte alls menat pulled pork.. Gissa om både L och hennes mamma blev lite lätt besvikna? Fast sedan åts det med god aptit så det blev ganska bra ändå! Nu kanske vi kan få till fondue nästa helg istället ;-)

5 kommentarer:

 1. Hihi! Det är inte lätt att förklara vad man vill ha alla gånger. Men vad bra att det blev bra ändå trots att det blev fel. Ja jösses vad effektiv du har varit vännen! Vad duktig du är! KRAM

  SvaraRadera
 2. Det är ju underbart när man varit effektiv och kan då lättare slappna av. Har fortfarande inte ätit Pulled Pork ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi äter ofta Pulled Pork. Har provat mig fram med lite olika recept och hittat vad som passar oss bäst, med en lätt smak av marockanskt. Så himlans gott. Det blir nog till nästa helg. Jag har förvisso rester kvar i frysen sen vi åt förra helgen, så kanske tar vi det nån dag nu i veckan.

  SvaraRadera
 4. Härligt flitig du har varit!!
  Fint med höstblommor i krukorna.
  Vad har du hittat för något snyggt nu? Nyfiken här!! ;)

  kram kram

  SvaraRadera
 5. Åhh det där såg inte fel ut! Jädrar så gott!

  Här uppe är det galen jakt på vinterkläder så man har inte mycket val än att slänga sig ut i butikerna medan sommarvärmen fortfarande är kvar.

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)