03 december 2013

För mycket eller för lite?



Ikväll har det hänt något i Lejonkulan som nog aldrig har hänt tidigare! R och jag satte igång lussebullebak medan L lekte med en kompis. Efter middagen hade degen jäst färdigt och det var dags att göra bullar av den och båda barnen ville hjälpa till. Plötsligt ville J också göra en lussebulle!! Ha ha, har aldrig sett honom baka innan och jag tror att det dröjer tills jag får se det igen!

Lussebullarna blev ok. Inte jättebra. God smak men lite... kompakta skulle jag nog vilja säga. Men jag bakar inte bullar speciellt ofta och har inte bra koll. Vet inte om jag tog för mycket mjöl (mindre än i receptet) eller jobbade degen för mycket eller för lite. Jag får väl testa igen :-)

6 kommentarer:

  1. Tycker de ser jättefina ut! Jag bakar nästan aldrig bullar och lussebullar har jag nog aldrig gillat! KRAM

    SvaraRadera
  2. De ser väldigt fina ut i alla fall :)
    Jag tillhör den skaran som inte bakar lussebullar, varken jag eller S gillar dem.

    kram kram

    SvaraRadera
  3. Mina blev superfluffiga både i år och förra året...vet inte varför...men kul är det. Denna gången rev jag i mandlmassa i halva degen. Mums
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mums! Vi bakade igår :-)
    Tycker degarna blir olika varje gång jag gör lussebullarna så jag har inget räd att ge :-) Hoppas du kommer på vad som gjorde dom kompakta.
    Kraam

    SvaraRadera
  5. Tror du ska satsa på att arbeta degen lite kortare tid om dom blev tunga. Men det är svårt att veta - vissa gånger blir det bara inte bra. Hur som helst så ser bullarna jättefina ut!!!

    SvaraRadera
  6. Ser goda ut, å jag har inga förhoppningar, jag är usel på just saffrans bröd, men i morgon ska jag testa ett nytt recept så vi får väl se hur årets blir... misslyckas det får jag väl köpa färdigbakta på macken ;-D KRAM och trevlig helg!

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)