09 december 2013

Pepparkakscheesecake

För att inte själv glömma bort det så kommer här receptet på Frozen pepparkakscheesecake med apelsin som vi bjöd på i fredags. Alla runt bordet gillade den. Utom J. Men vi pratade om det igår, vi är varandras totala motsatser när det gäller vilken mat vi tycker är god. Han åt en sillmacka till frukost och undrade om jag inte tyckte att det såg gott ut. Nej, det gjorde jag inte, det finns inget som tilltalar mig i en löksillsmacka.. Men som sagt, pepparkakscheesecake :-)


Pepparkakscheesecake

4 dl vispgrädde
4 ägg
2 dl socker
400g philadelfia
Finrivet skal av 1,5 apelsin
150 g pepparkakor

Vispa grädden fast.
Vispa äggulorna med socker ljust och fluffigt.
Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen.
Klä insidan av en form med plastfolie och häll smeten i formen. Mosa pepparkakorna till smulor och fördela över formen men spara lite till garnering.
Eller häll smulorna i botten på en pajform och häll smeten ovanpå.
Frys minst 4 timmar. Ta ut ca 15 min före servering.

Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.

4 kommentarer:

  1. Åh ser supergott ut!
    Jag har aldrig gjort med apelsin men det måste nog provas även om jag inte kan äta något längre med ogräddat/ugnsbakat ägg i. Halva grejen är ju att göra den och se andra tycka om...
    Ha en fin måndag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Yum yum yum. Måste göra den här. kram kram Linda

    SvaraRadera
  3. Jag hade också valt cheesecaken ;) Min sambo är inte så mkt för kakor o liknande, så det blir desto mer över till mig :D På gott och ont...

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)