15 januari 2014

Dagens ris


L fick en Slushie maker från Teknikmagasinet i julklapp (bilden är lånad därifrån).
Tyvärr hann vi inte riktigt med att prova den innan vi åkte till fjällen, men nu i veckan var det dags. Vi hade laddat med en hel bärkasse med isbitar och diverse olika juicer och safter att prova med. Läste instruktionen noga och la i vatten, is och grovsalt, helt enligt instruktionen. I med saft i den yttre behållaren och så vänta, Och vänta. Och vänta. Pang! Så flög locket av! Men inte sjutton blev det någon slushie!

Jag blev lite smått irriterad och hällde ut allt och började om. Fick på locket ordentligt igen, men precis samma procedur upprepade sig och det blev definitivt ingen slush även om maskinen stod på en lååång stund.

När J kom hem bad jag honom testa att göra allt enligt instruktionen utan min inblandning, mest för att utesluta att det var skit bakom spakarna. Men nej, när maskinens stått på i över en timme och det enda man kunde förnimma var lite små iskristaller i saften så gav vi upp och packade ner skiten i lådan igen.

Att personalen på Teknikmagasinet inte precis protesterade när vi lämnade tillbaka skitmojängen igår kan ju tala för att det inte var helt okänt för dem att Slushie makern inte funkar..

Så blää för Slushie makern! Men L blir säkert glad som istället kan säga katching när hon lägger pengarna i sin sparbössa!

4 kommentarer:

 1. Hm! Tuva köpte en annan typ av Slushiemaker där man ska hälla saft i ett glas och sen lägga ner ett par medföljande isbitar (såna man kan frysa om igen i något slags plasthölje), sen ställer man in den i frysen i tio minuter innan man tar ut den och skakar den med dessa isbitar i. Den har faktiskt funkat bra. Tror den kostade typ 150:- eller något. KRAM

  SvaraRadera
 2. Fy så trist :(
  Tur de tog tillbaka den utan protester!

  kram kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad trist men vad skönt att det gick så bra att lämna tillbaka den. kram kram

  SvaraRadera
 4. Trist med grejer som inte funkar men skönt att det inte var något krångligt med tillbakalämnandet! kram

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)