02 oktober 2014

Grått ute & grått inne

Igår var en sån där dag då jag bara ville spela musik det högsta jag kunde, i min ensamhet. Det är konstant gnäll på den lille nu. Än det enda än det andra. Det är tårar och skrik. Från morgon till kväll. Han blir ledsen när jag blir ledsen/arg på honom, och säger förlåt och att han inte ska skrika mer osv. Men stunden efter vet han inte varför han sa förlåt.. Och så börjar det liksom bara om igen med någon ny grej att gråta över.

Och den stora.. Jag ser så mycket av mig själv i henne när vi sitter där vid köksbordet och det aldrig är gott... Jag vet inte hur många gånger jag satt där vid köksbordet med mina föräldrar och långsamt tuggade i mig något som jag inte tyckte var gott. Nu är det en exakt repris. Det spelar ingen roll vad jag lagar så länge det inte är pannkakor, tacos, korv eller flingor. Köpepizza, kebab & nuggets funkar också. Grönsaker går inte alls hem och kött not so much.Jag försöker hela tiden laga något som jag kan tänka mig ska gå hem. Men nej. Ahhh. Det är ju så tröttsamt att tänka ut den där jäkla vardagsmaten, handla och laga och sedan äts den ändå inte. Det känns som om jag kan strunta i övriga familjen och bara laga sånt jag själv vill ha då, för då blir jag ju iaf inte besviken om det inte äts. Fast i ärlighetens namn så äts det av övriga familjen, det är bara L som inte precis äter..

Trots att jag gick ut och gick en lång runda - med superhög musik i lurarna - så gick jag och la mig med en ledsen känsla efter allt tjaffs. Och vi hann knappt vakna förrän liten kille tjorvade för att syrran tog ut fel drickyoggi i kylen. Och syrran blev sur när lillebror sa till henne att hon stod i vägen framför tv:n och klädde på sig...

Ikväll är vi bortbjudna på middag så då behöver jag iaf inte känna mig ledsen över att L inte äter det jag lagat...

Det höstruskiga vädret symboliserar mina känslor idag...

2 kommentarer:

  1. Åh finaste finaste vännen! Jag förstår din känsla men du ska inte vara ledsen! Det är ju inte så att det är fel på din mat gumman! Jag hoppas du får en lite bättre känsla under dagen, vill inte att du ska vara ledsen! Många, många varma kramar!

    SvaraRadera
  2. Vad jobbigt det är! Min ena unge är kräsen som tusan! Och det inte så kul att så och laga mat och så äts det inte.Han har lärt sig nu att mamma blir lite ledsen och säger snällt att det var lite gott iaf! :-) Och allt detta kivandes! Många kramar till dig! Hoppas du haft en bra torsdag!

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)