29 januari 2015

Magen & sprutor

Igår var det dags för besök hos magläkaren med L. Men ahh, jag blir bara frustrerad på honom! Först var han 15 minuter sen och bad inte ens om ursäkt utan försökte skoja bort det och frågade L om hon var morgontrött och sa att det var han - fast det var inte därför han var sen (där hade det inte skadat med en liten lätt ursäkt!).

Sedan verkar han inte ha någon som helst aning om varför L har problem med ont och kräkningar. Nu har faktiskt det onda minskat och det har mest varit kräkningar de senaste månaderna. Jag tror att hennes kropp bara kan hantera en viss mängd mjölkprotein under en viss tid. Läkaren verkar tvivla på det, även om allergisköterskan var helt inne på mitt spår. Jaja, jag är inte läkare så jag vet inte, men jag har ju en magkänsla.

Läkaren tyckte att vi skulle ta pricktest, vilket vi inte gjort under denna utredningen i detta sammanhanget och det var väl ok. Problemet var att L bröt ihop eftersom hon blivit så grymt rädd för sprutor och det gick inte att få henne att förstå att det inte var några sprutor inblandade. Testet togs och visade nada. Vilket var väntat.


Läkaren tycker eg bara att vi ska låta det vara så här,  men kom i sista sekund på att vi skulle kunna göra ett ultraljud, för det är aldrig gjort. Han skulle skicka remiss..... Och så tyckte han att jag skulle googla cykliska kräkningar, även om han inte tycker att det verkar typiskt för det heller...
Dags att hitta en ny läkare?

2 kommentarer:

 1. Men stackars L :(
  Låter inte alls som en dum ide med att byta läkare!
  Hoppas att R är bättre idag.
  Tack för samtalet häromdagen, precis vad jag behövde :)

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Men hjälp!! Byt!! Har det tagits intoleranstester på henne? Det är inte samma som pricktest! Avföringsprover? Ett barn ska inte behöva må så och läkare inte tar det på allvar!! Fy fasen! Kram

  SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)