11 juni 2015

Fantastiska smaker på spåret

Oj, dagarna gick visst! Har hunnit med en hel del sedan jag hann blogga senast. Måste så klart plocka upp tråden där jag lämnade förra gången.

Maten var det ju. Vår Gourmetdressinmeny.


Vi hade 5 stopp och vid det första vandrade vi upp i skogen och stannade till i en glänta bredvid en äng. Otroligt vackert! Maten var vackert uppdukad och vår guide Eva pratade lyriskt om all mat och alla lokala producenter.


Danskeråg (Smaksak) rökt lax fiskröra (The Lodge)
Skivad nypotatis med sill (The Lodge)
Yoghurtbollar med inlagd squash (Hällestad)
Skogschampinjoner ( Hällestad) med ramslökspesto (Brännerietsgård) & halv coctailtomat (Vikens)
Spickeskinka från Olinge på majsknäcke (The Lodge)
Donna (Skånemejerier) i bitar
Ostpinnar (Smaksak)
Äppelmust, Redig lättöl & vatten

Skogschampinjonerna med ramslökspesto var mycket gott och jag fick mersmak av majsknäcket så jag har redan gjort eget!


Vårt andra stopp var mitt på spåret. En créme Ninon (kall grön ärtsoppa tillagad på The Lodge) som vid serveringen toppades med cider från Sövde musteri. Mycket trevligt och gott!


Vid det tredje stoppet var bordet med läckerheter uppdukat i princip PÅ spåret. Vi satt på rälsen, blickade ut över de gula rapsfälten och lät oss väl smaka av

Övedskloster korv med äppelchutney (Sövde)
Rökt vildand med rödbetsmarmelad (FoodArt Goagård) på crostini (The Lodge)
Ingelsta kalkonkorv
Tomat med getost (Goa gård)
Rökt fisk på grovt bröd (Smaksak)med äpple & pepparotkräm (The Lodge)
Rotfruktschips
Öl från Lundabygdens bryggeri
Här blev det den rökta fisken med pepparrotskräm och rotfruktschipsen som blev mina favoriter.

Vårt fjärde stopp var ett grillstopp och då var vi nog alla ganska mätta...



Angus (från Tolånga 17)
 Pigan (korv från Toftebo)
 Hallumni (Nablus)
Portobello (Hällestad) med vitlöksolja och gratinerad ost (Skånemejerier),
Surdegsbröd (Smaksak)
Tomatsalsa (lök,vitlök,olivolja, coriander) (The Lodge)
Böndippa på gulaärtor 
Potatissallad (The Lodge)
Sallad med tomat o gurka(The Lodge)
Da vinci, Äppelcider & Vatten

Kommer definitivt att testa att grilla portobello i sommar.

Vårt sista stopp var ett fikastopp.Jättegod hallonsaft från Hallontorpet där man tydligen kan plocka hallon vilket jag är mycket sugen på att testa i sommar. Te från Borgeby Kryddgård och diverse småkakor och Petit chouxer med kaffekräm.


Efter några timmar på och bredvid spåret var vi alla supernöjda! Strålande väder, supergod mat och toppentrevligt sällskap!

Att cykla dressin är absolut något jag vill göra igen och något jag verkligen rekommenderar! Fast först måste jag nog ta mig en tur runt om i Skåne och besöka den del av producenterna som var representerade vid fredagens gourmetrunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)