07 juni 2015

Gourmetdressin i vackra Skåne

Oj, oj, trots att jag påbörjade helgen redan vid lunch i fredags så har jag inte hunnit titta in här alls. Tillsammans med Maria begav jag mig iväg till Björnstorp där vi mötte upp Marica & Fnulan för en Gourmetdressintur anordnad av Smakvandring Romelåsen.


Den senaste tidens "inte så somriga väder" vände plötsligt och det var strålande sol och härlig värme där vi trampade fram längs rälsen genom Skånes vackra landskap.

Jag fick lite barndomsflashbacks när vi trampade förbi åkrar, ängar, gärdsgårdar och hästhagar. När jag var liten körde vi varje söndag till min pappas mormor & morfar som bodde långt ut på landet. Vägen tog slut vid deras hus. Jag trampade mig tillbaka till barndomen lite och insåg att vi som bor i Skåne är lyckligt lottade.  Så nära till allt. Stad, landsbygd, hav, skog, öppna fält. Så vackert.


Och så mycket skratt under dressinturen! Härliga donnor att tillbringa några timmar i solen med! Bloggare är lite speciella och övriga deltagare fick stränga order om att inte röra maten förrän vi fotat :-) Och vilken mat sedan! Gourmet är helt rätt benämning!

Vi hade fem stopp på vägen där vi fick smaka på många härliga tapas gjorda på råvaror av lokala skånska producenter. Allt fint uppdukat och serverat och presenterat med mycket inlevelse.


Jag tror att vi alla hade kunnat äta oss mätta på det första stoppet och det var tur att vi fick röra lite på oss mellan stoppen. Iaf de av oss som trampade :-)

Mer om maten och The Lodge som anordnar gourmetdressinen tillsammans med Smakvandringar i morgon. Har en del bilder att gå igenom :-)

5 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Så härligt det låter! Ja, Skåne är fantastiskt. Det finns så mycket att se.

Tina sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det vännen! KRAM

Jenny sa...

Nu har jg läst ifatt lite inlägg. Kram till dig i all vardagsstress.

Nina - Glamourmamman sa...

Gud vad mysigt det såg ut :-)

Kram Nina

Maria sa...

Vilken helt fantastisk dag vi hade!!

KRAM