16 september 2015

Busig kille & bra förskola

Nu sedan R började på den stora avdelningen på förskolan har han blivit lite busig.. Inte alltid en jättesnäll kompis. Vilket är väldigt olikt honom, som är världens mest omtänksamma lilla kille. Han som ser när man klippt sig och säger att det är fint. Eller som säger att man har fina kläder på sig. Han som plockar upp skräp som hamnat på golvet och lägger i soporna, eller som kramar sina kompisar som han saknat.

Men nu har han varit lite bråkig. Inte för att vara elak, han förstår nog inte riktigt varför han gör vissa saker eller att det är fel. Det är ju oskyldigt, men att ta sönder leksaker, kasta iväg kompisars leksaker, spruta vatten osv här inte till sådant som han brukar syssla med.

Kan gissa att en anledning till hans beteende är den nya avdelningen . På den tidigare avdelningen var han äldsta killen och var i en mindre grupp med bara tjejer. Nu är han i en ny avdelningsgrupp med fler killar, alla är äldre än honom och nu är han plötsligt yngst i gruppen istället. Kanske är det ett sätt för honom att hävda sig på?


Ikväll var det föräldramöte och vi är verkligen såå nöjda med förskolan som R går på! Toppenpersonal, en massa aktiviteter och alla har koll på vilket barn som är vem och vem man är förälder till. Eftersom R nu går på äldsta avdelningen tillkommer aktiviteter som jympa och simskola. Hur skönt är det inte att barnen får ordentlig simutbildning redan på förskolan? R lärde sig simma i somras och behöver nu få till tekniken.

De lämnar förskolans område 4 dagar i veckan och kör pedagogik både i skogen, vid havet och på diverse lekplatser. Vi behöver aldrig känna att vi måste vara ute med R på eftermiddagarna/kvällarna nu när höstrusket drar in. Vi vet att han varit ute stora delar av dagen.

Det bästa av allt är förstås att R trivs!
Och ikväll sa han att nu ska han vara den där snälla R varje dag! Så det håller jag tummarna för :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)