01 januari 2016

Gott Nytt År!

Vi startade vårt nyårsfirande med en eftermiddagsgrillning med halva gänget. Det var ruggigt kallt och vi försökte värma oss lite vid elden - vilket resulterade i att alla på riktigt  s t a n k  rök efteråt. Men det var mysigt och skönt att få lite frisk luft och rastade barn.


Hemma igen blev det ombyte och fler vänner anslöt. Jag hade redan dukat och vi hade förberett det mesta med maten, men annars var det killarna som höll till i köket under kvällen och lät oss tjejer sitta med ett glas bubbel i väntan på maten.


Barnen fick en plocktallrik innan maten som de serverades innan vi åt vår förrätt och huvudrätt. Tror att det var trevligast för alla. De slapp sitta i flera timmar vid bordet och vi vuxna kunde lyssna på varandra när barnen sedan lekte.Det måste väl visserligen ses positivt att jag inte har några bilder på vår mat. En trerätters bestående av en förrättstallrik med hummersoppa, pilgrimsmusslor & löjrom, följt av helgrillad oxfilé med baconfräst vitlål & rostad vitlökssås innan en creme brulee. Det måste ju betyda att jag var fullt närvarande vid bordet och i samtalen istället för att kolla genom kameralinsen :-)


Jag hade bett vännerna om två nyårsinspirerade frågor var som jag hade förberett i små "nyårskuvert" på bordet. Det var mycket spännande samtalsämnen som avhandlades under kvällen, såsom mest minnesvärda matupplevelse 2015 som benediktinermunkar vid namn Pierre Pérignon, lagöverträdelser & pinsamheter.


När klockan slog midnatt stod vi alla och skålade, kramades och tittade på andras fyrverkerier. Såå mycket trevligare att bara titta än att några ska hålla på och mecka med smällare och raketer.


Barnen skötte sig hela kvällen och vissa var vakna längre än föräldrarna :-) Kunde kanske bero lite på att någon liten sov ett par timmar tidigare på kvällen och sedan inte alls var sugen på att sova när vi andra spelat julklappsleken, druckit upp det sista bubblet & dansat med diverse dansstilar (och vissa av oss avstyrt inhämtning av stroboskop & rökmaskin!!!)

Jag är mycket tacksam över att få spendera de sista timmarna av 2015 och de första av 2016 tillsammans med min familj & våra underbara goda vänner! Ett härligt gäng som alltid bjuder på sig själva och har nära till skratt.

Gott Nytt År! Må det nya året fyllas av mycket glädje & kärlek, av tid med familj & vänner samt nya upplevelser & utmaningar!

Inga kommentarer: