05 januari 2016

Malmö museer & Pinchos


Idag åkte vi något söderut mot Malmö för lite äventyr med kompisar som också var jullovslediga. En busstur, en tågtur och en kall promenad senare gick vi in genom dörrarna till Malmö museer. Helt fantastiskt ställe! Vi besökte Teknikens & Sjöfartens hus samt Akvariet för endast 40:-. Japp, fyrtio kronors entré för mig som vuxen, gratis för barnen. Och då finns det massor av saker att titta på, prova på och leka med.


Det klättrades in i gamla lok. provades hippiebussar och motorcyklar, det trampades för att framkalla elektricitet och det klättrades i en u-båt.


Jag lärde mig att komodorvaranen tydligen kan befrukta sig själv(!) vilket känns otroligt obehagligt eftersom det är ett så gräsligt djur.. Och att en blåmussla kan rena 5 liter vatten i timmen - vilket inte gör mig speciellt sugen på att äta musslor. R lärde sig att mamma oftast har rätt, som att det blir jättebra med vatten som lunchdryck :-)


Tackar vännerna T med barn för att de ville hänga med oss på äventyr till Malmö!

Det blev en härlig jullovsdag som vi sedan avslutade tillsammans med pappa J och middag på Pinchos. Vi skulle egentligen gå på bio imorgon samt käka på Pinchos då, men jag hade inte insett att jag borde boka i god tid så nu var biobiljetterna slut och alla borden bokade fram till 21... Men det blev en ganska bra lösning ändå att käka ute idag istället. Nu får vi se vad vi hittar på imorgon!

3 kommentarer:

Jenny Ageton sa...

Spännande museeum låter det som. Hoppas dagen idag blir bra. Jag ska städa en hel del jag 😯 kram

Jenny Ageton sa...

Spännande museeum låter det som. Hoppas dagen idag blir bra. Jag ska städa en hel del jag 😯 kram

Evelina sa...

Åh jag älskar Pinchos! Malmö museeum är toppen!
God fortsättning på er!