16 november 2016

Världsmiddag á la Libyen

Förra världsmiddagen hade tema Danmark. Denna helgen var det dags för tema Libyen. Inte alls speciellt lätt för värdparet, men väldigt intressant!

Det bjöds på nötter och knyten med fetaost, spenat & soltorkade tomater till förrätt. Till det iste.


Sedan var det någon sorts kofta :-) Eller smakrika nötfärsrullar inrullade i aubergine i en tomatsås och risoni, som serverades med myntate. Mycket ovanligt att dricka varm dryck som måltidsdryck! De övriga gick dock över till öl och vin, men som chaffis fortsatte jag med te.

Desserten var Baklava med en söt ostfyllning och den föll inte alla i smaken. Men såå kul att testa all mat som ingen av oss hade testat tidigare!

Pluspoäng till värdparet som verkligen ansträngt sig med ett så, för oss, svårt tema!

Kvällen innehöll också en quiz med frågor om just Libyen - vilket var supersvår men jag lyckades visst ändå ta hem förstaplaceringen! Vet inte riktigt hur det gick till för jag gissade på det mesta!

Nästa gång står vi som värdpar :-) Det ser jag fram emot!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)