07 januari 2017

Five on friday - Maui

Eftersom vi är på Maui kör jag en Five on friday om just vår semester på Maui.


Naturen 
Miljön är helt fantastisk! Vackert! Som hämtat ut vilken film som helst! Höga gröna berg och klart blått hav om vart annat. Allt är väldigt grönt & frodigt & det är precis det här som känns Hawaii liksom. 

Varma bad
Till skillnad från poolområdet på Hilton på Big Island där vi bodde innan Maui, där R värmde sig i jaccuzzin hela tiden - är poolen R på Westin uppvärmd till en skön badtemperatur och till och med jag badar. Lite. 

Äta ute med barn
Precis som på alla andra ställen i USA som vi besökt är det väldigt enkelt att äta ute på resturang med barn. Det finns alltid barnmenyer & i princip alltid kritor att färglägga med. Sedan kan man kanske tycka att utbudet på barnmenyerna kunde vara lite mer varierat, men jag antar att amerikanska barn vill ha cheeseburgare, mac'n cheese, chicken fingers eller grilled cheese. Vi har haft turen att välja vissa ställen med fish tacos, grillad fisk och steak på menyn några gånger.

Värmen 
Det är vinter även här och temperaturen just nu ligger på 24-28 grader. Helt perfekt tycker jag. Varmt, men inte svettigt.

Djur
Det är häftigt att vi har fått uppleva både valar & sköldpaddor här. Vi har inte sett valarna i sig, men ett flertal gånger har vi sett "fontänerna" av vatten ute på havet. Och idag fick vi uppleva ett trettiotal sköldpaddor som låg & vilade i solen.

Det är också skönt att vi inte upplevt en massa herrelösa djur som hundar & katter. 

Nej, som sagt - vi gillar alla Maui!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)