23 februari 2017

Med eller utan koppel

Idag har vovven W och jag njutit mycket av frisk luft. Övar på att gå utan koppel då hon är en busig liten rackare som ibland får för sig att matte inte alls vill att hon ska komma snällt, utan matten vill med stor sannolikhet busa. 

Det gör mig så klart lite stressad och jag vågar inte ha henne lös, vilket är lite trist ibland när vi möter hundkompisar som gärna vill busa. Och att ha en hund som busar i koppel kan liksom bara bli fel... Så vi övar. Och det var perfekt idag i skogen, långa stråk med bra uppsyn både framåt och bakåt så att det skulle upptäckas i tid om det kom någon annan tvåbent eller fyrbent på samma promenadstråk som vi.


Det går riktigt bra så länge det faktiskt inte kommer någon annan. Men på strandpromenaden, som vi testade under eftermiddagen, träffade vi en "bekant" hund och efter att ha trasslat in sig i kopplet några gånger släppte jag W. De busade bra en stund, meeeen så var det ju andra människor i närheten och W tog en liten runda runt dem också. Pinsamt och sånt som jag verkligen inte vill råka ut för. Därav att jag är lite rädd över att ha henne lös. Ingen fara skedd dock, bara en matten som skämdes, Men nu blir det mer övning i skogen iaf..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)