25 mars 2017

2 smarriga sallader

Två smarriga sallader som är värda att kommas ihåg. Tycker ofta att det blir ungefär samma sallad, men till barnens kalas förra helgen då vi bjöd på grillat gjorde jag dessa två favoriterna.

Apelsinsalladen hittade jag när vi skulle ha tema Guinea på vår Världsmiddag, det är ett nordafrikanskt recept från Allt om mat. Päronsalladen är kollegan J:s. Bortsett från gurkan som jag själv lagt till :-)


Afrikansk apelsinsallad

10 pers

1l mâchesallad
5 apelsiner
5 tomater
0,5 gul lök
20 dadlar, torkade



Skölj salladen och ta bort stora rottrådar. Lägg den i botten på ett salladsfat.
Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och skär dem och tomaterna i bitar. Lägg i salladen.
Skär löken i tunna ringar och strö dem och dadlarna över salladen.



Päronsallad

Ruccolasallad
Päron
Fetaost i vitlöksolja
Salta cashewnötter
Ev gurka

Skölj sallad & skala päronen. Skär päron & gurka i småbitar. Blanda allt, inklusive lite av oljan från fetaosten. Voila!


Idag blir det dock dåligt med sallad hos oss :-) Idag satsar vi på våfflor! Och sedan åker vi på kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)