07 augusti 2017

Bananpaj

Såå många gånger nu jag tänkt skriva ner det här receptet på en urenkel efterrätt! Bananpaj som smakar lite som friterad banan. Och jag kan absolut tänka mig att prova med lite hackade nötter av något slag i för lite mer tuggmotstånd. Eller kanske lite kanel?

Man kan förmodligen lägga till fler ingredienser eller testa med annan frukt. Har ätit den med nektariner och pekannötter och det var också smarrigt.


Bananpaj


  • 3-4 bananer
  • 2 1/8 dl socker
  • 2 1/8 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3/4 dl ljus sirap 


Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop socker, mjöl och smör i en bunke tills det är helt blandat. 
Tillsätt sen sirapen och rör ihop. 
Skiva ner bananen i en pajform. Klicka ut smeten ovanpå bananskivorna.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills pajen har fått färg. Servera varm tillsammans med lite glass och/eller vispad grädde. Yummie!

1 kommentar:

  1. Den ska testas, jag älskar friterad banan!!! 🍌

    SvaraRadera

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)