04 augusti 2017

No bake chokladfudgepaj

Det senaste tillskottet i dessertskafferiet hittade jag hos Fridas bakblogg En mumsig chokladkaka som definitivt kommer att göras fler gånger! Mycket enkel! Smarrig och mäktig!

Ska testa med mjölkchoklad någon gång eftersom inte alla i familjen gillar mörk choklad, men då blir den nog väldigt söt.



No bake chokladfudgepaj


  • 150g digistivekex
  • 60g smält smör
  • 1/2 burk kondenserad sötat mjölk
  • 200 g mörk choklad
  • hallon
  • chokladbitar


Krossa kexen i en påse. Smält smör och rör ner smulorna. Häll smulblandningen i en pajform och tryck ut så att det packas ordentligt. Ställ i kylen 10 minuter.

Smält chokladen. Micro funkade finfint bara man tar ut ofta och rör om. Blanda ner den kondenserade mjölken till en slät fudge. Här stelnar det ganska fort så bred inom kort ut i pajskalet.

Tryck ner hallon och toppa med små chokladbitar. Låt stå i kylskåp minst 15 minuter. Tag ut en stund innan servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vid problem att skicka kommentar, välj Kommentera som namn/webbadress istället. Då brukar det gå :-)