30 december 2018

Skidåkning, förändring & alarm

Dag tre i backen gick toppenbra, måste jag säga. Alltså, alla år då jag verkligen fasat för skidåkning, och nu tycker jag faktiskt att det är ganska kul. Som det kan förändras!

Jag hoppas att det förändras för min stora loppa, som inte alls gillar det just nu. Tror att hon är precis där jag var för några år sedan. Där ALLT som hade med skidåkning att göra var jobbigt. Allt! Bara att få på sig skidkläder. Pjäxorna ska vi inte ens tala om och att GÅ i pjäxor var nästan omöjligt. Att gå i pjäxor OCH bära skidor och stavar.. ja, ni fattar säkert!


Nu är det inte så jobbigt. Jag känner enkelt mina begränsningar och jag påverkas mycket snabbt när jag hamnar i situationer i skidbacken som jag inte känner att jag behärskar. Då blir det inte bra. Jag spänner mig och blir svettig och ångesten kommer direkt. Jag försöker utmana mig själv med att åka i svårare backar men som sagt, det går till en viss gräns.

Björnrike har visat sig passa mig riktigt bra. Långa backar, lagom lutning på de flesta backarna och enkelt att förflytta sig mellan pister.

Det enda som jag fortfarande inte riktigt gillar när det gäller skidsemester är det här med att ställa klockan på morgonen... DET är inte semester!

21 kommentarer:

Fnulan sa...

Fina hjärtat, vad kul att se att du börjar skriva igen. Linnea är så lik dig på bilden. SÅ fin som sin mamma. Njut av din snö och de vackra backarna.
KRAM och allt gott <3

Madde sa...

Det gäller att våga tänja på sina gränser lite och då man väl kommit över det blir allt så bra.

Hannas krypin sa...

Men vad härligt att ändå tänja på gränserna och känna att man vågar. Hoppas att det lossnar för dottern med. Håller med om att det inte är semester att ställa klockan. Men ibland måste man. :-)

Sandra sa...

Fy, vet inte hur du klarar det, jag är livrädd att åka i backar, nu har jag iofs aldrig provat och det lär heller aldrig hända att jag gör det haha.
Inte ens ställa klocka lockar ����
Men jag måste säga att jag är glad att ni har det bra, alla utom stora tjejen, men hon hittar säkert annat att göra ��

Anonym sa...

Vad härligt att du hittat glädjen i skidåkningen, så länge sen jag åkte utför men tyckte det var superkul innan en skada satte stopp./https://nouw.com/frökenny

Elisa sa...

Jag är nog lite som din dotter och ser inte nöjet i alla förberedelser och ta sig runt, för att sen åka nerför en backe. Är väl därför jag aldrig testat heller. :) kul att du i alla fall tycker det är kul nu och utmanar dig själv. :)

Junitjej sa...

Jag har inte testat skidåkning, men jag tycker att det ser väldigt härligt ut.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Det låter väldigt bra detta tycker jag :D. Kul och trevligt på många sätt. Tror det är ganska lätt att känna så där för främst utomhussport på vintern, jag åker inget eftersom jag aldrig lärt mig. Men sedan är jag också galet frusen vilket gör sitt till med ;)

Mrs.Kjellström sa...

Men så mysigt att åka skidor��
Haha ja de första gångerna kan man enbart skratta åt när man tänker tillbaka haha

Sarah sa...

Så kul att åka skidor och att du gillar Björnrike :) Jag tycker inte heller att det känns som semester när man måste sätta klockan på semestern :/

Chanelle sa...

Jag fasar också för skidåkning! Det ser kul ut men känns såå läskigt! Men om hon är med på skidresan och det blir fler såna så kommer det säkert komma och bli kul enligt henne med :D Jag och mina nära och kära åker ju aldrig på sådant så blir ju inte van med det heller :) Hoppas resten av resan fortsätter att vara toppen!

Frugan E sa...

Har aldrig vågat mig på skidor, eller jo, men inte i backar. :P Så läskigt. Jag vill ha 100% kontroll annars får jag panik. Duktig du är som utmanar dig själv! :)

Amanda Kanterfors sa...

Att ställa klockan är ingen semester nej. Kan tänka mig att det är en del jobb och göra innan man kan åka ner i backen. Men den där koppen såg ju god ut! antar att det är varm choklad :D

Carro sa...

Vad roligt att du har ändrat uppfattningen ang att åka skidor.Håller båda tummarna svin hårt på att din äldsta också kommer göra det.Nej ingen riktig semester om man måste gå UPP när klockan ringer

Melissa Skywalkz sa...

Varför måste ni ställa klockan på morgonen? Jag skulle gärna vilja testa skidor någongång men känner mig så osäker haha

Fru Elversson sa...

Jag har aldrig testat åka skidor och tror inte jag kommer våga göra det heller, ser så läskigt ut haha! Men ändå härligt på något vis :D Gott Nytt år! :)

Kamilla Rytterlund sa...

Jag håller med dig. Att det alltid ska behövas ställa klockan på semestern. Är det inte för att få bästa åkningen i backarna så är det för att få solstol kring poolen.

Jennysvardag sa...

Att ställa klockan ger verkligen ingen semester. Låter lite jobbigt med pjäxor och allt

www.nouw.com/hanilas sa...

Jag gillar o va i backen tidigt. Få de där fina åken innan alla konmer. Älskar röda pister. Dock är pjäxor så obekvämt så det finns inte ��

Emelie undermyumbrella sa...

Mysigt! Jag hoppas att båra tre kommer uppskatta allt det där. Jag kommer ha nog med att tänka positivt för mig själv, haha!

Kram

Becka Lindhe sa...

Asså att ta på sig alla skidkläder och pjäxsor som du säger så känns det som ett helt gympass... Man svettas som bara den alltid! hahhaha