03 januari 2019

Skotertur med sol


Igår förmiddag bytte vi ut skidorna för skotrar. Hela gänget, minus revbensskadade vännen, tog en skotersafaritur upp på fjället. Vädret/ljust känns verkligen märkligt här - det känns som kväll både fm och em. Emellanåt kommer solen fram och då är det helt ljuvligt! Men det kan kännas lite som solnedgång när det är soluppgång..


Det är tredje gången jag åker skoter. Första gången var för 15-20 år sedan (!!!). J och jag hyrde skoter tillsammans med svägerskan och svågern. J körde och jag grät! Min man gillar att köra snabbt och jag gillar att ha kontroll...


Andra gången körde jag skoter med mitt dåvarande jobb. Då körde jag själv och hade en helt annan kontroll, vilket gjorde att det kändes så mycket bättre. Igår var det superkul att köra!! Den stora loppan L åkte på mig och den lilla fartgalningen R åkte på pappa J. En bra kombo tror jag 


Vi stannade vid en raststuga och drack lite varm choklad och åt macka. Det var gott att röra lite på sig och få upp värmen i fötterna. Och det är ju något speciellt med varm choklad här uppe.

Har du åkt snöskoter någon gång?

Det var en riktigt härlig förmiddag och jag tror att hela familjen skulle kunna tänka sig att köra en gång till innan vi lämnar fjällen för den här gången. Fast då tar vi ingen safaritur utan kör själva en sväng. Lederna är fint skyltade och det finns speciella kartor att följa.

Idag blir det dock lite skidåkning. Det blev det igår em också förstås, och även på kvällen för några av de andra. Men det känns i kroppen direkt när det är lite uppkört eller lite "isigt". Jag spänner mig på en gång och blir megatrött på bara ett åk. Det har snöat en del och snöar visst även lite nu, så då kommer det säkert att snabbt bli uppåkt små fåror i pisten, så det gäller att vara ute direkt när liftarna öppnar. Jag går hellre in tidigare och softar med min stora loppa som inte vill åka skidor.

Så, dags att dra på understället!

25 kommentarer:

Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv sa...

Ser verkligen underbart ut! :)
Aldrig åkt skoter men om jag någon gång får chansen så ska jag verkligen göra det.
// http://sofiawerlin.se

Hannas krypin sa...

Åh, jag skulle också vilja njuta av en riktig skidsemester. Senast jag var uppe i fjällen och åkte längdskidor var 2009 (tror jag, kommer inte ens ihåg längre när det var.) Skotersafari låter riktigt roligt. Har aldrig åkt skoter så det vore roligt att testa.

Carolina sa...

Låter helt fantastiskt att få åka på skotrar och bara mysa tillsammans och göra en utomhusaktivitet. Alltid kul att åka skidor så här års och saknar det lite grann! ♥

Madde sa...

Men så mysigt ni har det, Brukar aldrig längta efter en vintersemester, men med ditt inlägg gör jag faktiskt det.

Elisa sa...

Gud vad kul att åka skoter (tror jag :p) jag har aldrig testat men skulle vilja göra det. Vilken vacker miljö att åka genom, främst det jag gärna skulle uppleva. :)

Anna sa...

Så fantastiskt det ser ut! Jag har aldrig varit uppe i fjällen, men jag som älskar vinter måste ju ta mig upp och uppleva det!

Sara sa...

Jag har aldrig åkt skoter men mina erfarenheter med fyrhjuling i öknen får mig att tänka att jag skulle nog trivas på en skoter också. Det är med viss avund jag läser ditt inlägg innan jag stoppar mig själv i känslan och inser att jag behöver ju inte vara avis alls, jag behöver ju bara själv förverkliga den tanken!

maria sa...

Håller helt med dig. Bättre att köra säkert än fort, skulle aldrig våga sitta på när någon annan kör. Gissa hur det låter i bilen hemma hos oss när det är mannen bakom ratten ;)

Junitjej sa...

Så härligt det ser ut!!! Där skulle jag vilja vara just nu. Jag har inte fått uppleva någon snö än denna vinter.

Jennysvardag sa...

Jag har aldrig åkt snöskoter, men det ser så roligt och härligt ut. Så häftigt att åka skoter uppe på fjällen. Så fint att se så mycket natur och snö

Fnulan sa...

Du hade inte fått med mig på skidor men jag hade hakat på skotern direkt. Om jag fått köra och du suttit bak =) Vilka vackra bilder, det verkar som att ni har det helt magiskt!!

Emelie sa...

Åh så härligt att åka snöskoter! Jag har inte åkt sedan jag var barn, men flera i min släkt har skoter 😊

Sandra sa...

Ser fantastiskt ut ❤
Skoter låter helt klart roligare än skidor ��

Anonym sa...

Men så mysigt det ser ut, har aldrig åkt snöskoter men kan tänka mig att det är en häftig upplevelse./ https://nouw.com/frökenny ����

Sarah sa...

Så roligt att åka skoter och det skulle jag med vilja göra :) Det passar så himla bra att dricka varm choklad när man är ute och frusen :)

Melissa Skywalkz sa...

Nästan hela min klass äger och åker skotrar regelbundet, blir så trött på deras tjaaat hahah. Men det ser väldigt roligt ut :)

Anneli @ spinkfinger.com sa...

Åh så härligt! Jag har åkt skoter en gång när jag var liten. Tänker varje vinter på att jag skulle vilja åka skoter i fjällen :D

Chanelle sa...

Men åååh vad roligt och mysigt med en skotertur och varmchoklad!
Jag har både kört skoter och åkt pulka efter! Det är så himla roligt��

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Åh så roligt :D, Skoter åkte jag senaste när jag var 18 år, vilket är typ snart 17 år sedan :). Väldigt roligt var det vill jag minnas, tänkt flera gånger att jag skulle vilja ha skoterkort. Mycket av den anledningen man ser här ovan :D.

Ida Byström sa...

Gud vilka fina bilder du tagit, det är såå vackert!
Jag älskar att åka skoter, det är så himla kul :D

Kamilla Rytterlund sa...

När vi var i Sälen i påskas åkte vi på scotersafari vilket var helt underbart. Andra dagen hyrde vi själva och körde runt. Så roligt

www.nouw.com/hanilas sa...

Ser magiskt ut! Vi åkte scoter i Åre förra året! Jag älskar fart så tyckte det var riktigt kul. Härligt väder fick ni också

Becka Lindhe sa...

Åh vad härligt det ser ut, vill också snart åka på skidsemester... Jag har faktiskt aldrig åt skoter men hade varit fräckt att göra det! :D

Amanda Kanterfors sa...

Jag har aldrig åkt skoter men det verkar jättekul och skulle mer än gärna testa. Jag gillar att åka fort jag ;) Varm choklad ute i snön är så mysigt :)

Unknown sa...

Helt rätt att strunta i att åka om det känns så där isigt, jag är likadan. OCH mmmmums att dricka varmchoklad ute efter en vinterdag. Tufft av dig också att köra skoter, där skulle jag helt mesat ur! Tack för vackra vinterbilder :)