22 januari 2019

Till Tropikariet med LM Event

I söndags var R och jag bjudna till Tropikariet av LM Event. Vi var inte sena att tacka ja, då både R och jag gillar att strosa runt på Tropikariet bland alla djur. Det är med skräckblandad förtjusning, då många djur rör sig fritt på avdelningarna :-)


Vi hade fördelen att komma en timme innan öppning, så vi påbörjade vår rundtur med en toppentrevlig guide innan alla avdelningarna intogs av andra besökare. Bara en sån sak alltså!

Vår guide tog oss med in genom nattavdelningen, som är den, enligt både mig och R, läskigaste avdelningen. Där finns det nämligen två flyghundar som kan komma susande förbi huvudet. Det är ett fladdermössliknande djur och jag är inte helt förtjust i tanken att få en sån i håret...


Men sedan fick vi klappa en krokodilbebis och en Kungspyton. Vi fick lära oss att den gula Pilgiftsgrodan (som var bakom glas!) är otroligt giftig och har fått sitt namn för att indianer (eller native americans om man ska vara politiskt korrekt tror jag..) strukit sina pilar på ryggen på Pilgiftsgrodorna för att få giftet på pilarna som då blev dödliga.


Vi fick hälsa på hos lemurerna, som fick russin och gärna ville hälsa på oss också :-) Vi fick se hur hajägg ser ut och lära oss hur det kommer sig att hajarna inte äter upp de andra fiskarna som är i samma vatten (akvarie), samt att de friflygande fåglarna och fritt klättrande aporna bajsar och kissar där de är, så man ska se upp med vart man står när man är på Tropikariet, ha ha!
Fotocred för bilden på mig med lemurkompisen: Milllans

Det var en riktigt trevlig förmiddag som avslutades med korv precis bredvid surikaterna - som är sååå roliga, det är alltid en liten rackare som står och håller vakt - innan vi begav oss ner till hajarna en stund igen. Det är otroligt fridfullt att sitta där och titta!

Tack LM Event och framför allt Katja som var värdinna för dagen! Det är alltid kul att komma på era event! Och jag kan verkligen rekommendera Tropikariet! Supertrevlig miljö med djurens välmående i fokus. De vänjer djuren från början vid människor och ser till att göra så fantasifulla miljöer som möjligt. Personalen är trevlig och berättar gärna om man undrar något och det ligger centralt i Helsingborg med bra parkeringsmöjligheter.

Det var värt liiiite för få timmars sömn för att gå på detta tillsammans med R!

11 kommentarer:

Fnulan sa...

Jag ÄLSKAR fotot på dig, gud så modigt!!!

Evelina sa...

Gud vad kul att få komma nära djuren på det sättet och få veta mer. Jag som går djurvård kan redan en del men kul för andra som inte vet lika mycket. Den bilden på dig ser så rolig ut. Modigt av dig

Pärla Karlsson sa...

Tycker detta event verkade riktigt lyckat, så kul att hela familjen kan vara involverad. Tycker LM event överlag håller hög kvalité.

Sara sa...

Men du.. varför äter inte hajarna upp de andra fiskarna då? Jag blev ju jättenyfiken nu. Ni verkar ha haft det toppen, det gör mig glad att se!

Anette Selberg sa...

alltså du och din sons ansiktsuttryck är 10 tummar upp!!!

Elisa sa...

Vad kul att få gå på! Spännande att få klappa en krokodil. Jag tycker det är kul med djur som är fria sådär och man inte vet vad som kan hända. :) kul att du fick en kompis på huvudet haha. :)

Madelenekirk sa...

Underbart!! Så roligt att ni får komma så nära vissa djur och att vissa djur får röra sig helt fritt.

Evahle - en blogg om psykisk hälsa sa...

Åh så mysigt :) Älskar att kolla på djur!

Hanna sa...

Åh så fint tropicariet såg ut o vara, vi har ju ett i närheten men har inte varit där på flera år kanske skulle åka dit i vår.

Popprinsessan sa...

Om jag uppfattade det rätt så är det för att de får annan mat. De äter inte bara för att, utan för att de är hungriga och eftersom de får annan mat så låter de småfiskarna vara ifred :-)

Emelie undermyumbrella sa...

Men vänta lite nu! Lägger hajar ägg? Här har du uppenbarligen en med noll koll. Trodde dom var däggdjur och födde ungar typ som späckhuggare och delfiner :-D

Men där ser man, då lärde jag mig något nytt idag.

KRAM