14 oktober 2019

Morotskakecupcakes

I veckan som gick bakade jag morotskakecupcakes som blev riktigt bra. Hittade receptet när jag googlade och så modifierade jag lite. Båda barnen gillade dem (vilket var kul för det brukar vara så att om en gillar så gillar inte den andre :-) Men å andra sidan så gillar ju båda morotskaka!) så de kommer säkert att bakas fler gånger. Ett tips är att baka i lite mindre muffinsformar, för det är ju bara härligare att kunna äta mer än en istället för en stor, eller hur?! Glöm bara inte att justera tiden i ugnen beroende på storlek!


Morotskakecupcakes


Muffins
2 medelstora rivna morötter
100g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2,5 msk citronsaft
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Frosting
100g cream cheese (ex Philadelfia)
75 g smör
2,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
(Ev riven morot att blanda i om man vill)
(Ev valnöt att dekorera med)

Obs! Gör gärna lite extra frosting, det gjorde jag så jag kan inte säga exakt hur mycket som gick åt egentligen. 


Sätt ugnen på 200°.
Skala och riv morötterna.
Vispa sedan socker och ägg fluffigt.
Blanda i (vispa inte!) resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. Blanda ner allt med en slickepott.

Fördela i muffinsformar, fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen och låt vila i kyl tills muffinsen kallnat. Spritsa sedan på frostingen och ev dekorera.


Jag bakade mina muffins på kvällen och förvarade dem i tätslutande burkar över natten. Nästa morgon gjorde jag frostingen och dekorerade några. De förvarade jag sedan i kylen. Förvarade resterande frosting i spritspåsen i en zip-påse i kylen för att kunna dekorera fler muffins vid behov. 

Yummie säger jag bara!

10 kommentarer:

Fibrolivet sa...

Men så gott....har kopierat och sparat ner receptet till datorn, för det ska provas...

Sofie sa...

Men gud så gudomligt 😍 lånar receptet 😉

Emschen sa...

Gud så gott! Jättefina!
Jag är så kass på att göra muffins.

Mina sa...

Men så gott. Jag älskar morotskaka så dessa kommer jag definitivt att göra. tack för receptet <3

Fnulan sa...

Men gud så gott, ska skriva ut receptet så får det bli ett fredagsbak med Mira. MUMS

Therese sa...

Fiffigt, smart och framförallt GOTT. Var i ärlighetens namn länge sedan jag bakade något, Luran har tagit över den sysslan... plus att jag sedan slutet av augusti försöker hålla mig ifrån sötsaker så gott det går. Kram!

Amanda malmflod sa...

Det här låter värkligen gott älskar morots kaka❤️

Moa Hansson sa...

Såå himla gott och spännande! :)

Kamillas Kamera sa...

Men du vad fina och goda dessa ser ut att vara. super proffsiga

Emelie sa...

Dom ser supergoda ut 😍